Miód z migdałami
Opis
Miód z migdałami
Migdały są bogatym źródłem witamin z grupy B, m.in. kwasu foliowego i witaminy B6. Zawierają również witaminę E, która jest kluczowa dla prawidłowej regeneracji naszej skóry oraz witaminę A, dzięki której nasza odporność będzie wzmocniona.
Migdały dostarczą naszemu organizmowi również niezbędne minerały, takie jak wapń, magnez, żelazo, potas, sód, cynk oraz fosfor. Bardzo istotnymi składnikami są również przeciwutleniacze i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Właściwości migdałów:
Migdały mają zbawienny wpływ na nasz układ krążenia oraz pracę serca. Zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy z grupy E, wzmacniają nasze naczynia krwionośne, tym samym obniżając ciśnienie krwi. Częste spożywanie migdałów, znacząco zmniejsza zagrożenie wystąpienia miażdżycy, udaru niedokrwiennego lub zawału serca.
równie ważny jest wpływ aminokwasów, który zawierają migdały. Jednym z nich jest fenyloanalina - związek, którego nasz organizm nie wytwarza samodzielnie, a który wspaniale wpływa na nasz nastrój, zapobiegając depresji! Koniecznie jedz regularnie migdały, jeśli cierpisz na zaburzenia nastrojów.
Bogate w mikroelementy, wzmacniają naszą odporność
Postanowiliśmy połączyć migdały z jednym z naszych miodów akacjowych, oferując Państwu smaczną i zarazem zdrową przekąskę .
Skład:
- miód akacjowy
- migdały
Właściwości miodu akacjowego:
- ma działanie antybakteryjne, z powodzeniem może być stosowany w walce z infekcjami.
- działa kojąco, uspokajająco i wzmacniająco.
- reguluje trawienie.
- ma działanie przeciwwrzodowe ,regeneruje błonę śluzową żołądka.
- działa przeciwskurczowo, przeciwzapalnie i utleniająco.
- Przechowywanie
Miód najlepiej jest przechowywać w temperaturze ok 18 stopni.
Jeżeli kupujesz większą ilość miodu, przechowuj w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze ok 18 stopni, np. spiżarnia.
- jaki termin przydatności ma nasz miód?
Warunkiem długiej przydatności miodu jest odpowiednie jego przechowywanie , suche i ciemne miejsce , temperatura 18 stopni.
Kupuj rozsądnie! Nie rób zapasów na lata! W kolejnym sezonie będzie świeży .
Mimo praktycznie nieograniczonej daty przydatności do spożycia, zgodnie z obowiązującymi przepisami unijnymi, miód ma datę spożycia do 3 lat od daty jego miodobrania.