Miód kremowany wielokwiatowy z truskawką
Opis
kremowany wielokwiat z truskawką
dedykowany najbardziej wymagającym Konsumentom.
Miód kremowany co to znaczy?
Technika przygotowywania miodów kremowanych polega na mechanicznym ucieraniu patoki aż do krystalizacji.
Proces ten może trwać od kilku dni aż do paru tygodni.
Kremowa konsystencja miodu utrzymuje się bardzo długo.
Właściwości miodu kremowanego są identyczne jak miodu gatunkowego i jest on w 100% naturalny!
Miód w postaci kremu jest szczególnie lubiany przez dzieci - nie spływa z kromki pieczywa i jest doskonałą alternatywą dla niezdrowych słodyczy!
Wprowadzony do diety dziecka pozostanie jako nawyk zdrowego i racjonalnego odżywiania na przyszłość.
Właściwości miodu wielokwiatowego:
Są takie same jak miodu gatunkowego poddanego kremowaniu:
- ma działanie bakteriobójcze
- działa przeciwbiegunkowo
- poprawia trawienie
- wpływa na pracę serca
- polepsza krążenie krwi
- obniża ciśnienie
- zawiera duże ilości mikroelementów: potas, chlor, fosfor, magnez, wapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę.
- Przechowywanie
Miód najlepiej jest przechowywać w temperaturze ok 18 stopni.
Jeżeli kupujesz większą ilość miodu, przechowuj w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze ok 18 stopni, np. spiżarnia.
- jaki termin przydatności ma nasz miód?
Warunkiem długiej przydatności miodu jest odpowiednie jego przechowywanie , suche i ciemne miejsce , temperatura 18 stopni.
Kupuj rozsądnie! Nie rób zapasów na lata! W kolejnym sezonie będzie świeży .
Mimo praktycznie nieograniczonej daty przydatności do spożycia, zgodnie z obowiązującymi przepisami unijnymi, miód ma datę spożycia do 3 lat od daty jego miodobrania.
Dane techniczne
Pojemność | 350ml |
Skład | miód wielokwiatowy, liofilizowana truskawka proszek/grys |