Miód? czy cukier?

Miód? czy cukier?

Miód? czy cukier?......

Istnieje wiele zamienników cukru np.

-stewia

- syrop klonowy

-ksylitol

- erytrol

- melasa i jeszcze wiele  innych…..

Naszym zdecydowanym faworytem jest miód! 🍯

Jego kaloryczność zbliżona jest do cukru, jednak pochodzenie a zarazem składniki mineralne które, działają pozytywnie na gospodarkę organizmu człowieka, mają zbawienny wpływ na działanie mięśnia sercowego, wspomagają gojenie się ran, pomagają leczyć wrzody żołądka, zapobiegają miażdżycy, pomagają w leczeniu przeziębień itp.

Systematyczne spożywanie miodu w różnych płynach przeciwdziała nadmiernemu poceniu się.

Już jedna łyżeczka miodu rozpuszczona w szklance wody wypijana regularnie  przed snem, w krótkim czasie wspomaga zasypianie, działając przy tym kojąco na nerwy .

To zaledwie kilka przykładów przemawiających za używaniem miodu do słodzenia.

Jednakże pamiętać trzeba aby słodzone miodem napoje nie miały temperatury wyższej niż 50-60 stopni, która jest zagrożeniem dla zdrowotnych składników naszego przysmaku.

🍯 Próbujcie!!!! 🍯 🍯 🍯

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl